Cum alegi un domeniu web potrivit pentru afacerea online?

Cum alegi un domeniu web potrivit pentru afacerea online ? 

Alegerea unui domeniu web reprezinta in esenta optarea pentru un nume de domeniu, pentru o adresa web la care va putea fi regasit ulterior site-ul afacerii. Detalii importante despre domeniile web putem regasi astazi si online, pe site-urile companiilor care ofera servicii de inregistrare domenii, precum Mxhost, Web365 sau SiteGround. Pentru a putea alege si inregistra un domeniu, este desigur necesar sa se urmeze o serie de pasi importanti, despre care vom vorbi in cele ce urmeaza.

Intr-un secol in care Internetul a devenit o componenta atat de importanta, este absolut firesc ca numarul afacerilor online sa creasca exponential de la un an la altul. Statisticile indica faptul ca din ce in ce mai multi oameni lanseaza astazi afaceri pe Internet, marea lor majoritate fiind desigur bazate pe comert.

Lansarea unui proiect online este o actiune care in teorie poate parea destul de complexa, insa in realitate lucrurile sunt destul de simple. Deciziile pe care le luam insa cu privire la tot ceea ce presupune lansarea unui astfel de proiect au o importanta majora pentru modul in care afacerea va evolua in timp.

Alegerea unui domeniu web reprezinta de cele mai multe ori capitolul care ii pune in impas pe viitorii webmasteri, avand in vedere ca exista numeroase companii care ofera servicii web si care vin in intampinarea acestora cu oferte si posibilitati care mai de care mai atractive.

Particularitati importante ale domeniilor web

Un domeniu web ales in mod corespunzator ar trebui sa respecte doua particularitati foarte simple, dar cu o importanta majora. Este vorba despre alegerea unui nume de domeniu cat mai scurt si cat mai reprezentativ si care sa fie cat mai usor de memorat. Acest lucru inseamna ca numele de domeniu ar trebui ales in asa fel incat sa nu contina multe cuvinte dar nici diverse cifre sau alte simboluri. Atunci cand numele de domeniu este ales in mod corespunzator, un utilizator isi va putea aduce aminte cu usurinta de adresa web a unui site daca sunt respectate aceste particularitati cu strictete.

Extensia web.

Extensiile domeniilor web pot fi multiple, astfel ca webmasterii au posibilitatea de a alege dintr-o gama larga de astfel de extensii pentru site-urile afacerilor pe care le administreaza. Atunci cand afacerea pe care o ai sub administrare este destinata exclusiv locuitorilor Romaniei si nu exista niciun plan de extindere a acesteia in spatiul international, extensia .ro este fara doar si poate o alegere ideala. Daca se urmareste si o extindere a serviciilor in spatiul international, atunci o extensie .com este o alegere cat se poate de inteleapta.

Nu neglijati serviciul de hosting

Pentru a putea exista pe Internet, un site necesita atat un serviciu de inregistrare domenii dar si unul de web hosting avand in vedere ca fara acestea, un site nu poate fi accesat de catre niciun utilizator. Un pachet de gazduire web trebuie ales in asa fel incat sa contina toate resursele necesare unei bune functionari. In acest sens este indicat sa se analizeze in detaliu traficul organic de pe site in mod periodic.

Sursa: sitefirma.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *